• slmgmt

6 Tips voor artiesten tijdens de Corona crisis

Bijgewerkt op: 11 apr. 2020

De Corona crisis raakt vele ondernemers, en daarbij ook artiesten in de muziekindustrie. Hierbij zes tips om productief de dag door te komen.


"Corona virus, it's real!" Een groot voordeel van een crisis in het jaar 2020 is dat vrijwel iedereen online te vinden is. Mensen luisteren nog meer naar muziek dan voorheen, doen hun aankopen online en zoeken naar nieuwe personen om te volgen op kanalen als Instagram, Facebook, Twitch en Snapchat. Om het verlies in inkomsten dan ook iets te kunnen remmen en jouw fanbase zelfs in deze tijden te kunnen laten groeien heb ik voor jou de volgende tips:

1. Zet al jouw merchandise online!

Op deze manier kunnen jouw fans jou alsnog supporten. Zet dat ene ontwerp net iets eerder online of geef gratis stickers weg met elke order. Let wel op: Safety first! Zorg dat je handschoenen en een mondkapje draagt tijdens het inpakken van het pakketje. Zo help je verspreiding van het virus tegen te gaan.


2. Gebruik jouw woonkamer, balkon of tuin als podium! Evenementen zijn verplicht afgelast tot 1 juni 2020, dit betekend echter niet dat je niet kunt optreden. Gebruik jouw huis als podium en livestream jouw performance op Instagram, Facebook of Youtube.


3. Livestream met fans

Geen zin om live een heel optreden te geven? Ga dan samen live met fans op Instagram. Van tevoren kun je de mogelijkheid bieden om vragen in te sturen via een sticker op jouw Instagram verhaal.


4. Maak een nieuw nummer met een andere artiest

Zorg voor een frisse collaboration met een andere artiest. Wees creatief, maar doe dit echter zonder fysiek met elkaar af te spreken. Middelen als Skype, Zoom en Google Hangouts bieden de perfecte oplossing voor meetings. Voor het versturen van bestanden werkt