• slmgmt

6 Tips voor artiesten tijdens de Corona crisis

Bijgewerkt op: 11 apr. 2020

De Corona crisis raakt vele ondernemers, en daarbij ook artiesten in de muziekindustrie. Hierbij zes tips om productief de dag door te komen.


"Corona virus, it's real!" Een groot voordeel van een crisis in het jaar 2020 is dat vrijwel iedereen online te vinden is. Mensen luisteren nog meer naar muziek dan voorheen, doen hun aankopen online en zoeken naar nieuwe personen om te volgen op kanalen als Instagram, Facebook, Twitch en Snapchat. Om het verlies in inkomsten dan ook iets te kunnen remmen en jouw fanbase zelfs in deze tijden te kunnen laten groeien heb ik voor jou de volgende tips:

1. Zet al jouw merchandise online!

Op deze manier kunnen jouw fans jou alsnog supporten. Zet dat ene ontwerp net iets eerder online of geef gratis stickers weg met elke order. Let wel op: Safety first! Zorg dat je handschoenen en een mondkapje draagt tijdens het inpakken van het pakketje. Zo help je verspreiding van het virus tegen te gaan.


2. Gebruik jouw woonkamer, balkon of tuin als podium! Evenementen zijn verplicht afgelast tot 1 juni 2020, dit betekend echter niet dat je niet kunt optreden. Gebruik jouw huis als podium en livestream jouw performance op Instagram, Facebook of Youtube.


3. Livestream met fans

Geen zin om live een heel optreden te geven? Ga dan samen live met fans op Instagram. Van tevoren kun je de mogelijkheid bieden om vragen in te sturen via een sticker op jouw Instagram verhaal.


4. Maak een nieuw nummer met een andere artiest

Zorg voor een frisse collaboration met een andere artiest. Wees creatief, maar doe dit echter zonder fysiek met elkaar af te spreken. Middelen als Skype, Zoom en Google Hangouts bieden de perfecte oplossing voor meetings. Voor het versturen van bestanden werkt WeTranfer fijn.


5. Post behind the scenes van afgelopen jaren

Geen content voor nieuwe posts? Gebruik dan de leukste kiekjes die je nog niet gepost hebt. Behind the scenes doen het altijd goed, want wie wilt er nou niet weten hoe jij die ene hit in elkaar hebt gezet? Precies! 6. Start een crowdfunding

Je had het idee om een nieuwe single, EP of album uit te brengen in het jaar waarover iedereen vertelde dat zij het dan zouden gaan maken, ofwel 2020. Door de corona crisis verliezen velen ontzettend veel aan inkomsten, om dit tegen te gaan zou je een online crowdfunding op kunnen zetten. Een partij die jou hiermee op weg kan helpen is voordekunst. Hiernaast kun je kijken of je in aanraking komt voor een tegemoetkoming van €4000 via dit formulier van het RVO.Heb jij zelf nog een goede tip om deze tijd door te komen? Laat het hieronder weten in de comments.